NL-doet op de molen 9 en 10 maart 2018

 

Molenstichting Weerterland neemt al een reeks van jaren deel aan NLDoet, de landelijke actie van het OranjeFonds waarbij vrijwilligers een of twee dagen vrijwilligersorganisaties komen helpen.

NLDoet is, door de opzet waarbij vrijwilligers vrijwilligers helpen bij uitstek ook een campagne die er uitstekend aan bijdraagt dat vrijwilligersorganisatie, wat we als Molenstichting Weerterland ook zijn, kortdurende, kleinere projecten kunnen realiseren die normaal blijven liggen.

Bovendien biedt NLDoet je als organisatie ook een mogelijkheid je activiteiten eens wat breder onder de aandacht te brengen en mensen met je organisatie kennis te laten maken. En als vrijwilliger helpen biedt altijd veel voldoening. Dan is het slechts bijzaak dat een of twee dagen klussen en karweien tijdens NLDoet ook nog eens erg gezellig en uitstekend voor de teambulding is.

Voor NLDoet van 2018 hebben we als Molenstichting inmiddels twee projecten aangemeld.

Annamolen Keent

  • Het waar nodig schuren en opnieuw witten van de invaart en kazemat.
  • Het vervaardigen en plaatsen van een houten verkoopstelling voor de verkoop van meel en diverse streekproducten.

Vrijwilligers die ons hierbij een dag of dagdeel willen helpen zijn van harte welkom. Opgeven kan via e-mail: vvdbergweert@home.nl of via de website van NL-doet: http://www.nldoet.nl/klus/31283.

Sint Annamolen op Keent in Weert (1937)

 

 


St Annamolen-Tungelroy.

Molen St Anna, Tungelroy

  • Het opnieuw witten en schilderen van het stucwerk van de invaart, kazemat en meelzolder.
  • Het aanleggen van kleine graanveldjes om onze bezoekers over de verschillende graansoorten voor te lichten.
  • Het plaatsen van enkele buitenschijnwerpers met het aanleggen van aansluiting hiervoor, om de molen af en toe eens in het licht te zetten.

Vrijwilligers die ons hierbij willen helpen (een dag of dagdeel) zijn welkom. Aanmelden kan bij Mark Joosten, een van de molenaars, samen met Frank Oosterhuis en René Luijs, per mail: ellen-mark@ziggo.nl of op de site van NL-doet http://www.nldoet.nl/klus/30314.