Molenlezingen

logo2

 

 

Lezingen over molens, wij komen naar u toe !

Molenstichting Weerterland biedt diverse lezingen aan over de molens. Lezingen niet alleen over de molens van Weert en het Weerterland maar ook over de geschiedenis van de windmolens, over de molens wereldwijd en over de verdwenen stadsmolens van Weert. Eventueel kan een lezing, wanneer daar belangstelling voor bestaat, gekoppeld worden aan een (later) bezoek aan één van de molens met een uitgebreide rondleiding door de molen.

Lezing met na afloop een rondleiding in de molen.

Lezing met na afloop een rondleiding in de molen.

Verenigingen, buurten, clubs, bedrijven, organisaties of groepen die een informatieve molenlezing (al dan niet met molenbezoek) willen, kunnen een lezing boeken via de website van Molenstichting Weerterland www.molensinweert.nl  en www.molensinweert.com. Daar vindt u een formulier waarmee u een lezing kunt aanvragen.

De lezingen duren, afhankelijk van de molenonderwerpen die uw organisatie wil dat besproken worden 1,5 tot 2 uur. Een lezing kan in overleg ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds verzorgd worden. Voor het geven van de lezingen wordt een vergoeding gevraagd. Belangrijk is dat een verzoek tot het verzorgen van een lezing minstens twee weken voor de gewenste datum (liever langer vooraf) bij ons wordt ingediend.

Diverse invalshoeken

De eerste molen op windkracht komt uit China

De eerste molen op windkracht komt uit China

Bij de lezingen over de molens kan men kiezen voor verschillende invalshoeken.  Zo is er een interessante lezing  over de algemene geschiedenis van de molens en over het verschijningsbeeld van molens wereldwijd. Ook kan men kiezen voor een lezing meer speciaal gericht op het kennismaken met de molen van Weert en Midden-Limburg en met het vrijwilligerswerk dat er anno 2015 voor zorgt dat onze monumentale windmolens in ere gehouden worden.

Speciaal is de lezing over de verdwenen stadsmolens van Weert. Deze lezing is eventueel te combineren met een wandeling van ca 1.5 uur langs de plaatsen waar in het verleden in Weert rond de binnenstad molens gedraaid hebben.  Prachtige, soms zelfs vrij unieke, foto’s maken deel van iedere molenlezing uit.

Een korte presentatie over de Molenstichting Weerterland en over de vele mogelijkheden om als vrijwilliger actief te worden voor het molenbehoud maakt deel van iedere lezing uit.

 Reserveer hier uw molenlezing 

Molenlezingen graag minimaal 2 weken voor de gewenste datum reserveren.

2 reacties op “Molenlezingen

  1. Pingback: Molens zijn steeds weer verrassend | Molens in Weert

  2. Pingback: Lezingen van Molenstichting Weerterland | Molens in Weert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *