Druk jaar voor de molenklussers

De molenklussers in de weer

De molenklussers in de weer

Onze drie klussers Paul Horstman, Wiel  Verheijen en Jac Paulissen zijn in 2015 totaal 998 uren op de molens actief geweest. Daarmee heeft het drietal een druk jaar achter de rug waarbij ze in eigen beheer veel klussen konden uitvoeren.

Belangrijkste zaken die daarbij in 2015 aangepakt werden naast het opknappen van de kleine mankementen, het regulier dagelijks onderhoud samen met de molenaars en het bijhouden van de omgeving van de molens:

  • Uitvoeren maatregelen in het kader van RI & E op de 4 molens.
  • Anna Tungelroy: berg en opruiming groen.
  • Nijverheid Stramproy: vloer vernieuwd en leggen van drainage buis in molenberg.
  • Sint Jan Stramproy: normaal onderhoud en kluswerk, geen extra zaken.
  • Anna Keent: lood slappen boven invaart aanbrengen.
  • Opschonen en voorbereiding kap tuin/fruitboomgaard Coolen 146 uren (biotoopverbetering)

Één reactie op “Druk jaar voor de molenklussers

  1. De fakkelestafette Weert e.o. verzorgt al 63 jaar lang, elk jaar opnieuw, in het derde weekend van september de herdenking van de Weerter bevrijding op 22 september 1944. Bij de Dodenherdenking aan de Sint Rumolduskapel worden alle slachtoffers geeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *