Geslaagde maal- en bakdag op Sint Anna Keent

Alleen het weer werkte wat tegen. De wind liet weer eens, zoals zo vaak de laatste jaren tijdens molenevenementen en – activiteiten, volledig verstek gaan. Desondanks kijken wij terug op een weer erg geslaagde Molen Maal Meel & Bakdag.

Zo’n 250 tot 300 bezoekers kwamen tijdens het in samenwerking met Isidorus Huis Tuin en Dier georganiseerde evenement een kijkje nemen in de molen en volgden bakker Pater Opheij bij zijn demonstraties. Ook werd er naar hartenlust geproefd van de door Peter gemaakte brood- en banket lekkernijen.

We cannot display this gallery

Ook de mogelijkheid om de Sint Annamolen te bekijken, werd door heel veel bezoekers met beide handen aangegrepen. Onze beide vrijwillige molenaars Gerie Fijen en Nuël van den Hurck hadden over belangstelling niet te klagen en onze molengastheren onder aanvoering van Pierre Beenders lieten vele tientallen belangstellenden de molen bekijken. Speciale rondleidingen waren er voor de oudercommissie van Het College en voor twee groepen van scouting.

De speciale, door de bakproductenwinkel van Isidorus, georganiseerde bakwedstrijd met als thema Sinterklaas en Kerst trok veel, erg hoogwaardige deelnemers. Uiteindelijk koost de jury voor de speciale, door Beggy Dickerson uit Weert gemaakte kersttaart. Die was niet alleen de allermooiste taart. Het bakwerk smaakte ook nog eens overheerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *