Geslaagde 1e Grenzeloze Molendag

 

Molennetwerk Kempen~Broek kijkt terug op een geslaagde Grenzeloze Molendag. Tijdens Open Monumentendag in Vlaanderen en Nederland op zondag 10 september, openden 19 wind- en watermolens hun poorten voor bezoekers. Belangstellenden konden de molen bezichtigen en konden via de uitgestippelde fiets- en autoroutes een tocht langs een aantal Grenzeloze Molens maken.

De 6 Weerter windmolens en de watermolen die op Open Monumentendag meededen aan de Grenzeloze Molendag van Molennetwerk Kempen~Broek hebben samen ruim 875 bezoekers over de vloer gekregen. Wat opviel was het grote aantal bezoekers óók uit het buitenland, dus niet ãlleen uit België en Nederland. De molenaars van de Wilhelmus Hubertusmolen signaleerden bv bezoekers uit o.a. Rusland, Duitsland, Engeland, Japan.

Topper qua publieke belangstelling was de Sevensmolen in Kaulille die 372 bezoekers trok. Bij de molen waren talrijke omlijstende activiteiten georganiseerd als onderdeel van de Open Monumentendag. Er werden vlaaien gebakken en er was een fietstocht. Dat alles samen zorgde voor een gezellige molendag bij deze stenen grondzeiler. Ook watermolen de Dorpermolen in Neeroeteren was met 360 bezoekers een regelrachte publieksmagneet.

21370838_2029131703964947_2885607835298635640_n

Vlaai bakken aan de voet van de Sevensmolen in Kaulille

Een groep vrijwilligers en medewerkers van de Molenfeesten Molenbeersel trotseerde zaterdagnamiddag, ondanks de dreigende buien, het weer door op de fiets te springen. Tijdens het tweede weekend van september organiseert de vzw Molenzorg Molenmuseum Molenbeersel een fietstocht en een hotdog avond voor hun helpers. De fietstocht ging langs 10 molens van het Kempen~Broek. De foto van de groep werd gemaakt bij de Sint Jansmolen te Stramproy.

Vastleggen in volledig scherm 12-9-2017 075930.bmp

Een deel van de vrijwilligers en medewerkers van de Molenfeesten Molenbeersel

Totaal trok de Grenzeloze Molendag van Molennetwerk KempenBroek op de 19 deelnemende molens meer dan 1.850 bezoekers (maar nog niet alle gegevens over het molenbezoek van alle deelnemende molens zijn bekend). De Grenzeloze Molendag was de eerste gemeenschappelijke molendag binnen GrensPark Kempen~Broek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *