Mark Joosten geslaagd voor molenaarsexamen

 

 

Mark Joosten geslaagd

Mark Joosten geslaagd voor molenaaarsexamen

De wimpel kan uit op molen Sint Anna in Tungelroy. Vrijwillig molenaars Mark Joosten uit Tungelroy is geslaagd voor het examen vrijwillige molenaar. Het examen werd vrijdag 6 oktober afgenomen.

Mark wil na het behalen van het molenaars-examen zich verder gaan bekwamen in het daadwerkelijk op de wind malen op de molen. Daarvoor gaat hij regelmatig ervaring opdoen bij vakmolenaar Peter Stultiens op molen De Hoop in Swartbroek. Daarnaast is Mark voornemens om een aantal ochtenden of middagen in de maand ook op de Sint Annamolen in zijn dorp Tungelroy te gaan draaien. Deze molen wordt beheerd door Molenstichting Weerterland. Op de Sint Annamolen wordt Mark als huismolenaar actief naast Frank Oosterhuis die al enkele jaren op vaste dagen op de molen van Tungelroy draait.

Mark Joosten heeft de voorbije twee jaar les gekregen van instructeur Jac Nijs van molen De Nijverheid in Stramproy. Ook deed hij op de molen in Stramproy en op een aantal andere molens in de regio ervaring op in het bedienen van de windmolens. Hij volgde de opleiding via de afdeling Limburg van het Gilde van Vrijwillige Molenaars.

Mensen die interesse hebben om ook de opleiding tot vrijwillige molenaar te gaan volgen kunnen contact opnemen met de Molenstichting Weerterland.

3 reacties op “Mark Joosten geslaagd voor molenaarsexamen

  1. an harte proficiat van de molenaars van de Sevensmolen in Kaulille

  2. Mark Joosten, namens mijn collega’s van de St.Annamolen Keent heel hartelijk gefeliciteerd met het behaalde molenaarsdiploma.
    Uiteraard willen wij je instructeur Jac Nijs, die al veel geslaagden heeft
    afgeleverd, mede in deze felicitatie betrekken.

  3. Super leuk dat Mark op de molen in Tungelroy gaat draaien, een leuke uitdaging.
    Gefeliciteerd met jullie nieuwe molenaar. Een echte aanwinst !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *