Landelijke Open Imkerijdag op Annamolen Keent

Een van onze huisimkers aan het werk bij de Annamolen

Een van onze huisimkers aan het werk bij de Annamolen

Molens en bijen zijn een prima en gezonde combinatie. Daarom zie je, ook binnen GrensPark Kempen~Broek, gelukkig steeds vaker dat er op de erven en belten bij de windmolens en watermolens ook een aantal bijenkasten staan. Imkers en de molenaars zorgen er samen voor dat het deze bijen goed gaat en dat ze het naar hun zin hebben. De imkers door de bijenvolkeren goed te verzorgen, de molenaars door het maaibeleid van de molenbergen en -erven aan te passen en door de bergen en erven in te zaaien met bijen-, vlinders- en insectenvriendelijke planten. En Molenstichting Weerterland heeft het convenant ondertekend dat ze steeds voor een bijvriendelijk beheer van de omgeving rond de molen zorgen en bv geen vergift spuiten of bloemen en planten maaien in het bloeiseizoen.

L.O. Imkerijdag 2016 Annamolen Keent

Wilt u ook eens wat meer weten over bijen, het houden van bijen, het winnen van honing en andere gezonde bijenproducten en waarom bijen ook voor ons mensen van levensbelang zijn? Kom dan op zaterdag 9 juli tussen 10 en 16 uur naar de Landelijke Open Imkerijdag op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat 1 in Weert.

Onze Molenberg Zzzoemt.

 

3 reacties op “Landelijke Open Imkerijdag op Annamolen Keent

 1. Geachte Dame en of Heer,

  Bovenstaand is een foto geplaatst van een imker aan het werk, mijn vraag is ,mag ik deze foto gebruiken voor de cover van Mijn Bijen. Oplage 1300.

  de foto zal dan geplaatst worden op de cover van editie drie.

  Hopende op een positieve reactie, groet ik vriendelijk.
  Ruud Noverraz
  Redactie lid Mijn Bijen

 2. Graag met bronvermelding Molenstichting Weerterland
  We krijgen graag een exemplaar (digitaal)

 3. Hartelijk dank, wij zullen een exemplaar digitaal toezenden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *